Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ο ΛΟΓΟΣ......

 Παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου σε κάθε εκλογικό τμήμα έτσι ώστε να διασφαλίζεται το κύρος και η αξιοπιστία των εκλογών καθώς και εφορευτικής επιτροπής η οποία θα ορίζεται μετά από εκλογή μεταξύ των μη υποψηφίων για το εκάστοτε περιφερειακό τμήμα.

 
 Οι υποψήφιοι για την συνέλευση των αντιπροσώπων να εκλέγονται: ανά 50 ψηφίσαντα μέλη ένας αντιπρόσωπος έτσι ώστε να αποτυπώνεται η δυναμική των μελών που άσκησαν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και όχι όλων εκείνων που είναι εγγεγραμμένοι στο όργανο αλλά δεν μετείχαν στη διαδικασία.

Στον νόμο 3254 για την εκλογική διαδικασία της  ΕΝΕ   προβλέπεται, ο ορισμός των εκλογικών τμημάτων να γίνεται με απόφαση του Δ.Σ. και βέβαια δεν προβλέπεται από τον νόμο παρουσία δικαστικών αντιπροσώπων στα περιφερειακά τμήματα, παρά μόνο στις κεντρικές εφορευτικές επιτροπές ανά ΔΥΠΕ.
Οι αντιπρόσωποι των περιφερειακών τμημάτων που εκλέγουν την κεντρική διοίκηση εκλέγονται με αναλογία 50 εγγεγραμμένα μέλη ένας αντιπρόσωπος.
Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η διαδικασία δεν είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ και ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ.
 
Τα εκλογικά τμήματα σε κάθε Νοσοκομείο δημόσιο ή ιδιωτικό με 50 Νοσηλευτές τουλάχιστο,
η παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου σε αυτά και
 η εκλογή ανά 50 ψηφισάντων ενός αντιπροσώπου
 
 είναι η μόνη αξιόπιστη και δημοκρατική διαδικασία εκλογής.
 
Φαινόμενα του τύπου, σε σύνολο 3.500 ψηφισάντων να εκλέγονται 180 αντιπρόσωποι (προηγούμενη εκλογή ) ή στην σημερινή πραγματικότητα από τα περίπου 25.000 εγγεγραμένα μέλη θα πρέπει να εκλεγούν περίπου 500 αντιπρόσωποι, άσχετα πόσοι Νοσηλευτές θα ψηφίσουν!!!!!!!!
μπορεί να ψηφίσουν και 2.000 άτομα και να εκλέξουν 500 αντιπροσώπους!!!!!!
Αυτή η εκλογική διαδικασία είναι αντιδημοκρατική και αναξιόπιστη........

ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ……
     
      ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ……

       ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕ…….

          ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ….

                  ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΝΕ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: