Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΣΝΕ

ΠΡΟΣ ΤΟ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΘΗΝΑ 14/01/2010
Αρ.Πρωτ: 27

Αξιότιμοι κύριοι,

Με βάση την παράγραφο 2 του άρθρου 24 του Ν. 3252/16-7-2004, το συμβούλιό σας είναι αρμόδιο για τα πειθαρχικά παραπτώματα των μελών του ΔΣ της ΕΝΕ. Τα πειθαρχικά παραπτώματα περιγράφονται στην παράγραφο Α του άρθρου 25 του ιδίου νόμου.

Με βάση τους σκοπούς της ΕΝΕ που περιγράφονται στον ιδρυτικό νόμο και με δεδομένη την έως σήμερα δράση των μελών του ΔΣ στο σύνολό τους δημιουργούνται κάποιες σοβαρές ενδείξεις ύπαρξης πειθαρχικών παραπτωμάτων τα οποία σας παραθέτουμε προκειμένου να κρίνετε εάν οφείλετε λόγω αρμοδιότητος και εκπροσωπώντας το νοσηλευτικό σώμα να κινήσετε αυτεπάγγελτα πειθαρχική διαδικασία εναντίον μελών του ΔΣ της ΕΝΕ.

1.Τήρηση του ιδίου του νόμου: Εδώ και αρκετούς μήνες το ΔΣ είναι με 14 μέλη και χωρίς Β’ Αντιπρόεδρο μετά από δική σας απόφαση. Αυτό είναι σύννομο;

2.Σκοπός της ΕΝΕ, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 2 του ιδίου νόμου, είναι η εξύψωση του νοσηλευτικού επαγγέλματος αλλά και της ίδιας της ΕΝΕ: Με τις μηνύσεις που έχουν ασκηθεί από μέλη του ΔΣ τόσο κατά νοσηλευτών όσο και κατά βουλευτών εξυπηρετείται άραγε αυτός ο σκοπός;

3.Στην παρ. 8 του άρθρου 2 του ιδίου νόμου, αναφέρεται: Η συνεργασία με τους φορείς που παρέχουν νοσηλευτική εκπαίδευση και φροντίδα: Ο νόμος δεν μιλάει για συγκεκριμένους φορείς οπότε είναι άξιον απορίας ο συστηματικός αποκλεισμός από όλα τα μέσα που διαθέτει η ΕΝΕ όλων των άλλων επαγγελματικών και συνδικαλιστικών φορέων του χώρου πλην της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ. Μια απλή ανάγνωση των εντύπων αλλά και ηλεκτρονικών μέσων που διαθέτει η ΕΝΕ αποτελεί επιβεβαίωση των ισχυρισμών μας. Ως προς τους εκπαιδευτικούς φορείς τελευταίο – αλλά όχι μοναδικό - παράδειγμα αποτελεί η καταγγελία για τα ΤΕΙ με ημερομηνία 8/01/10 που ουσιαστικά αποτελεί έναν γενικό αφορισμό για όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τους φοιτητές τους και μάλιστα κάτω από το Εθνόσημο και με την υπογραφή του φορέα μας. Συμπερασματικά όχι μόνο συνεργασία δεν υπάρχει αλλά υπάρχει μια στοχευμένη πολεμική εκ μέρους του ΔΣ της ΕΝΕ που πιθανόν να υποκρύπτει ιδιοτελή συμφέροντα.

4.Στην παρ.15 του άρθρου 2 του ιδίου νόμου, σκοπό της ΕΝΕ αποτελεί η προαγωγή των δεοντολογικών ηθών και εθίμων: Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός που τεκμηριώνεται τόσο από τις μηνύσεις και τα πειθαρχικά όσο και από την αυταρχική συμπεριφορά που εν γένει εμφανίζεται, καθώς και από το ύφος και ήθος των δημοσιευμάτων ότι από το 2005 επί ΠΔΕ έως και σήμερα η διοίκηση της ΕΝΕ έχει επιδείξει ένα εντελώς διαφορετικό ήθος από αυτό που ως νοσηλευτικό σώμα είχαμε. Για εμάς αυτό το ήθος αλλά και ύφος δεν αρμόζει σε κανένα νοσηλευτή πόσο μάλλον σε μέλος του ΔΣ του ΝΠΔΔ και βεβαίως δεν συνάδει με την εξύψωση του επαγγέλματος αλλά και του φορέα όπως περιγράφεται στην παρ.1 του άρθρου 2 του ιδίου νόμου.

5.Τέλος στην παράγραφο 17 του άρθρου 2 του ιδίου νόμου, τονίζεται η δημιουργία συναδελφικού κλίματος μεταξύ των μελών της: Δυστυχώς το κλίμα που δημιουργήθηκε αυτά τα χρόνια από τη διοίκηση της ΕΝΕ για την πλειονότητα των νοσηλευτών είναι ένα κλίμα εκφοβισμού, πολεμικής, και απαξίωσης των πάντων που έχει οδηγήσει τους νοσηλευτές σε «εμφύλιο πόλεμο».

Με βάση όλα τα ανωτέρω τα οποία μπορούμε να υποστηρίξουμε και τεκμηριωμένα ενώπιόν σας, σάς καλούμε να αναλάβετε πρωτοβουλίες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας που θα εξομαλύνουν την έκρυθμη κατάσταση που βιώνουμε στη νοσηλευτική κοινότητα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος

Η Πρόεδρος            Ο Γενικός Γραμματέας

Δρ Ελένη Κυρίτση       Ευάγγελος Δούσης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δείτε τα μέλη της ΠΑΣΥΝΟ(www.pasyno.gr) καθως και την αθρόα συμμετοχή τους στην απεργία. Οι διαδηλωτές ,με πρωτοστάτρια την Βασω , αλαλάζοντες συνθήματα όπως " ΔΕΝ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ TAXI ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΞΙΤΖΗ" κατεγράφησαν ως η δύναμη πυρος της απεργίας μέσα στην παγερή ατμόσφαιρα της Αθήνας. Ευτυχώς ο συμπαθής κλάδος των ταξιτζήδων απεργεί σήμερα και όχι χτες γιατί διαφορετικά "τα παιδια " δεν θα είχαν πως να γυρίσουν στα γραφεία και τις καρέκλες τους!!!