Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ - ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ


Συνάδελφοι, έχετε μαζέψει αρκετές μεταπτυχιακές μονάδες στον φάκελο σας; Εάν δεν έχετε τότε πιθανόν να ανήκετε σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες:

• Εργάζεστε σε κάποιο τμήμα, που το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού δεν σας επιτρέπει να λείψετε από την βάρδια σας, ούτε για ένα συνέδριο πόσο μάλλον για μεταπτυχιακό.

• Δεν σας το επιτρέπει η προϊσταμένη ή η διευθύνουσα σας, είτε γιατί φοβάται την εξέλιξη σας, είτε γιατί απλά δεν είστε ο ευνοούμενος και είστε μόνο για την λάντζα, σε αντίθεση με κάποιους άλλους για τους οποίους φροντίζουν να στέλνουν συχνά για ξεκούραση, με όλα πληρωμένα φυσικά.

• Δεν είστε αρκετά πλούσιος για να καλύπτετε τα έξοδα των μεταπτυχιακών και των επιδοτούμενων συνεδρίων ή δεν είστε αρκετά δικτυωμένος για να μετέχετε σε αυτήν δωρεάν.

Δεν είστε οι μόνοι που θα μείνετε πίσω στις κρίσεις, εάν αυτό σας παρηγορεί, σαν κι εσάς είναι οι περισσότεροι, βλέπετε δεν ανήκουν όλοι στην Elite των λίγων προωθημένων.

Μετά από όλα αυτά μήπως θα έπρεπε να ξανασκεφτούμε τον τρόπο μοριοδότησης; Μήπως δεν θα έπρεπε να δίνονται αφειδωλώς τόσα πολλά μόρια για μια απλή παρακολούθηση συνεδρίου – μοριοδοτούμενου ταξιδιού αναψυχής- (για να αυξάνονται τα έσοδα της ΕΝΕ); Εννοείται βέβαια ότι οι εισηγητές εργασιών καλώς κάνουν και τα παίρνουν.

Φυσικά κάτι αντίστοιχο πρέπει να γίνει και με τα μεταπτυχιακά μαϊμούδες που μας έχουν κατακλύσει.

Μαυρίδης Ευστράτιος

Νοσηλευτής ΤΕ

Γεν. Νοσ. Θεσ/νίκης «Άγιος Παύλος»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΝΝΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΚΠΡΩΣΟΠΕΙ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ!!
ΕΦΗ.