Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010




ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ  ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΑΡΘΡΩΝ ΝΟΜΟΥ 3252/2004 ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕ



Διαδικασία εκλογής των μελών του ΔΣ των περιφερειακών τμημάτων καθώς και των υποψηφίων των περιφερειακών τμημάτων για τη συνέλευση των αντιπροσώπων της ΕΝΕ με μυστική ψηφοφορία και με απλή αναλογική .

Εκλογικά τμήματα στο κάθε νοσοκομείο της αντίστοιχης περιφέρειας ή στο μεγαλύτερο δημόσιο νοσοκομείο του κάθε νομού.(Για νομούς με περισσότερες από μια υγειονομικές περιφέρειες τα μέλη θα ψηφίζουν στο μεγαλύτερο δημόσιο νοσοκομείο της υγειονομικής περιφέρειας του νομού που ανήκουν) Οι άνεργοι νοσηλευτές, οι νοσηλευτές ιδιωτικού δικαίου καθώς και εκείνοι που δεν ανήκουν στο υπουργείο υγείας, θα ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στο μεγαλύτερο δημόσιο νοσοκομείο του κάθε νομού. .(Για νομούς με περισσότερες από μια υγειονομικές περιφέρειες τα μέλη θα ψηφίζουν στο μεγαλύτερο δημόσιο νοσοκομείο της υγειονομικής περιφέρειας του νομού που ανήκουν).

Παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου σε κάθε εκλογικό τμήμα έτσι ώστε να διασφαλίζεται το κύρος και η αξιοπιστία των εκλογών καθώς και εφορευτικής επιτροπής η οποία θα ορίζεται μετά από εκλογή μεταξύ των μη υποψηφίων για το εκάστοτε περιφερειακό τμήμα.

 Οι υποψήφιοι για την συνέλευση των αντιπροσώπων να εκλέγονται: ανά 50 ψηφίσαντα μέλη ένας αντιπρόσωπος έτσι ώστε να αποτυπώνεται η δυναμική των μελών που άσκησαν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και όχι όλων εκείνων που είναι εγγεγραμμένοι στο όργανο αλλά δεν μετείχαν στη διαδικασία.

Κατάργηση της τροπολογίας του νόμου που αφορά την επαγγελματική αναγνώριση των μεταπτυχιακών τίτλων των νοσηλευτών από την ΕΝΕ, ( βλ. Frederick ) δεδομένου ότι οι μεταπτυχιακοί τίτλοι αναγνωρίζονται ακαδημαϊκά, καθώς και του όρου « χορήγηση μεταπτυχιακών μονάδων» ενώ πρόκειται για μονάδες συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.

Κατάργηση της εγγραφής και μείωση του ετήσιας συνδρομής από 45 σε 25 ευρώ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ , ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ!