Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΕΤΗΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΕΝΕ ΑΠΟ ΟΡΚΩΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ...

Ο ρόλος των ορκωτών λογιστών..


Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ο ρόλος των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών είναι να <<διαγνώσουν>> την οικονομική κατάσταση της ελεγχόμενης μονάδας, η οποία (διάγνωση) αποτυπώνεται στην έκθεση ελέγχου που σε πολλές περιπτώσεις έχει σημαντικές παρατηρήσεις και συμπεράσματα.
Οι Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές προβλέπεται επίσης να υπάγονται σε ποιοτικό έλεγχο, ώστε να διασφαλίζεται ότι εφαρμόζονται τα προαναφερθέντα ελεγκτικά πρότυπα και σε πειθαρχικές ποινές που φτάνουν μέχρι την απώλεια της άδειας άσκησης του επαγγέλματός τους. Έχουν τέλος ευθύνη να αποζημιώνουν όσους αποδεδειγμένα υποστούν ζημία από την χρήση της έκθεσης ελέγχου.


  Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο προς κάθε πλευρά ότι η οικονομική διαχείριση της ΕΝΕ θα γίνεται όπως προβλέπεται από τους νόμους που αφορούν την λειτουργία των ΝΠΔΔ και με όρους διαφάνειας.

Όλα τα στοιχεία θα είναι αναρτημένα στο site της ΕΝΕ και οποιοσδήποτε Νοσηλευτής ή φορέας θα έχει άμεση πρόσβαση σε αυτά, χωρίς την παρέμβαση Εισαγγελέων!!!! και απειλές με πειθαρχικά σε όσους τα ζητήσουν.

Παράλληλα κάθε χρόνο και πριν την συνέλευση των αντιπροσώπων θα ζητάτε, ετήσια έκθεση ορκωτών λογιστών για την πιστοποίηση της οικονομικής χρήσης του έτους. Έτσι ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, των εισφορών των Νοσηλευτών, σε σύγκριση των οικονομικών απολογισμών που βλέπουμε μέχρι σήμερα….. έσοδα 1.080.000 ευρώ και έξοδα 1.040.000 ευρώ!!!!!!!!!


ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ……

ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ……


ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕ…….


    ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ….


                 ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΝΕ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: